Florea Sorin, un candidat la functia de Presedinte al FCPR – III

florea-sorin-pipaMAGAZIN COLUMBOFIL continua dialogul cu domnul Florea Sorin, candidatul pentru functia de Presedinte al FCPR. In acelasi timp, prin intermediul unui scurt dialog telefonic inserat in acest interviu, anunta intrarea in competitia alegerilor si a Dlui General Dinca Vali.

Dle Florea Sorin, se incearca  raspandirea zvonului ca dvs. nu veti putea candida la functia de Presedinte  al FCPR deoarece nu a-ti avea 5 ani vechime ca membru columbofil. Care este realitatea?

Asta chiar m-a facut sa rad! Ceea ce se vehiculeaza sunt doar zvonuri raspandite de cei carora incepe sa le fie teama de candidatura mea. Am varsta de 49 de ani, iar eu sunt membru columbofil inca din copilarie si numele meu a fost mereu in tandem cu al tatalui meu Florea Ion – zis Mazare.

Mai in gluma, mai in serios as putea spune chiar ca  eu am vechime ca membru columbofil, cam cati ani de viata are dl Tunduc!

Sau daca ne referim la vechima excusiv in cadrul FCPR, atunci nici un membru nu va putea candida fiindca nu are 5 ani vechime, deoarece federatia exista cu acest nume de numai 3 ani. Astea sunt alte dovezi ale aberatiilor cum sunt facute  regulamentele in FCPR.

Din punctul meu de vedere ar trebui ca orice membru cotizant sa aiba dreptul sa candideze pe orice functie indiferent de vechimea lui ca membru. Daca oamenii, restul columbofililor considera ca cineva este demn si are calitatile sa le reprezinte interesele, ei trebuie sa aiba dreptul sa si-l aleaga daca vor.

Nu vii tu X sau Y care esti pe o functie si ca sa-ti aperi scaunul si interesele personale, in mod abuziv inventezi regulamente ce incalca drepturi si libertati fundamentale ale omului, printre care si dreptul fiecaruia de a candida! Din momentul in care un columbofil a platit o cotizatie ca membru, din acel moment el trebuie sa aiba dreptul sa candideze si sa fie ales pe orice functie daca oamenii il voteaza. Asta e democratia dupa care trebuie sa functioneze si FCPR, si va asigur ca va functiona in mandatul meu ca Presedinte daca voi fi ales.

Deci, ca sa fiu foarte clar inteles de cei care se tem deja de candidatura mea, si ajung sa le treaca prin cap idei nastrusnice ca m-ar putea impiedica sa candidez prin vreun regulament abuziv si ilegal ce incalca libertati si drepturi fundamentale ale omului garantate inclusiv de Constitutia Romaniei, precizez public ca daca e cazul voi da drumul avocatilor mei nu doar sa anuleze in instanta orice restrictie abuziva, ilegala si neconstitutionala strecurata prin vreun regulament sau statut, ci le voi deschide chiar procese in civil fiecaruia dintre cei responsabili de aceste abuzuri ce pot afecta viata columbofililor. Si va asigur ca ii voi tine in procese pana vor fi obligati de instanta sa plateasca despagubiri tuturor celor afectati. Cine ma cunoaste, stie bine ca eu nu ma joc cu vorbele!

Si daca tot am ajuns sa vorbesc de procese, tare ma tem ca respectivii oricum nu vor scapa de procese, cand vom scoate evidentele contabile ale FCPR din toti acesti ani si vor vedea oamenii cum a fost mancat, supt, profitul FCPR de firmele capusa si interesele celor aflati acum pe functii. Deja am inceput sa primesc documente ce ma ingrozesc cand vad modul  cum este furat si mancat anual profitul FCPR, profit din care ar fi trebuit ajutate asociatiile judetene sa-si cumpere sedii, nu sa se ingrase conturile personale sau ale firmelor celor aflati pe functii.

Dle Florea dvs. veti folosi puterea/influenta data de functia de Presedinte FCPR , ce o veti detine daca veti fi ales, pentru a rezolva probleme de interes personal, atat sportive, cat si de alta natura, oficializand abuzuri si ilegalitati, si calcand in picioare regulamentele si normele cuprinse in Statut si RNS, precum cei aflati acum la conducere? Veti jongla si dvs. cu decizii si comunicate  in dispretul si bataia de joc a columbofililor cotizanti?

Cu siguranta nu voi face astfel de abuzuri!

Am impresia insa ca unii se inseala singuri si incearca chiar sa raspandeasca zvonul ca eu nu am experienta, sau ca nu inteleg, sau ca nu cunosc suficient de bine cum merg treburile in FCPR. Incet, incet se vor convinge multi ca sunt la curent cu foarte multe aspecte din viata columbofila a FCPR.

Cum de altfel sunt la curent si cu faptul ca reprezentanti din conducerea FCPR sunt acuzati chiar si recent de abuzuri si ilegalitati in ceea ce priveste organizarea si desfasurearea concursurilor cu puii, sezonul 2013. Si fac referire la comunicatul aparut recent pe site-ul FCPR, prin care se permit doua sau chiar trei planuri de zbor pentru un judet!

Columbofilii trebuie sa cunoasca, sa inteleaga ca acest comunicat a aparut cu scopul de a detensiona atmosfera exploziva din judetul Prahova, situatie ajunsa exploziva datorita influentelor exercitate de Cosmin Olteanu si Florin Bilan. Acestia, printr-o decizie anterioara au determinat instituirea la nivelul Asociatiei Columbofile din Prahova , a unui singur plan de zbor cu maturii pe o directie/ruta de zbor favorabila lui Cosmin Olteanu, chiar daca pentru restul majoritatii columbofililor prahoveni ruta respectiva de zbor s-a dovedit a fi catastrofala.

Ca urmare a acestei situatii, columbofilii prahoveni au incept sa aiba atitudine  fata de tot ce se intampla in spatiul respectiv si printr-o solidarizare fara precedent au creat o presiune formidabila asupra intereselor lui Cosmin Olteanu si au determinat pe Bilan si Tunduc sa dea comunicatul privind posibilitatea existentei mai multor planuri de zbor cu puii, la nivelul unui judet.

Mai mult chiar, din disperarea ca le explodeaza mamaliga, pentru a calma spiritele si pentru a-i amagi din nou pe oameni, au ajuns sa faca gesturi exact ca Ceausescu in ultimile zile, cand le a promis oamenilor ca le mareste pensia cu 15 lei! Asa si columbofililor din zona le-a fost promis de Cosmin Olteanu ca vor avea zboruri cu puii la pretul de 2  lei/pui, iar pentru zborurile cu maturii 2014, la pretul de 3 lei/porumbel.

Ca urmare a acestor jocuri de destabilizare a columbofililor din Mizil si din alte zone ale judetului Prahova, cat si a abuzurilor ce se fac acolo, o parte din columbofili au trecut si sunt pe cale sa treaca la alte federatii.

De ce comunicatul respectiv face referire la un numar de 600 membrii pentru a permite 3 planuri de zbor cu puii, si nu se face referire la un alt numar de membrii? De unde au scos aceasta cifra de 600?

Pai daca lumea se uita pe site-ul FCPR la numarul de membri cotizanti, activati la nivelul fiecarui judet, se va constata ca doar judetul Prahova are peste o mie de membrii cotizanti, in rest absolut nici un judet din tara nu se apropie de cifra de 600 membrii.

Ca atare acest comunicat este o alta dovada a dispretului actualei conduceri a FCPR, fata de majoritatea columbofililor din tara, si arata modul cum discrimineaza si desconsidera pe toti ceilalti columbofili din tara, numai pentru a face jocurile personale impuse de interesele  lui Cosmin Olteanu,  jocuri facute prin marionetele sale: Bilan, Tunduc si Radu V. Ion – Nela!

Lumea trebuie sa inteleaga ca favorizarea in orice mod a unui columbofil sau a unei zone, asa cum se face de catre cei care sunt acum pe functii in FCPR, produce prejudicii sportive tuturor columbofililor din restul tarii, deoarce cel favorizat beneficiaza cu certitudine de avantaje columbofile, obtinand in concursuri punctaje mai bune care in final il pune  la nivel national pe locuri superioare fata de restul columbofililor din tara ce zboara respectand intocmai RNS.

Grav si sanctionabil este si faptul ca aceste derogari date de Bilan,Tunduc si Nela, sunt facute publice ca si cum au parcurs procedurile impuse pentru aprobarea lor.

Oare cand s-a intalnit Comitetul Director sa emita/aprobe aceast comunicat de  derogare de la RNS? De ce nu se face public procesul verbal al respectivei sedinte de Comitet Director sa vadem toti cine a semnat, cine e responsabil?

Oare de ce mai este nevoie de Adunarea Generala, de RNS, daca regulamente trecute prin toate fazele aprobarii conform statutului, sunt apoi incalcate, modificate, trunchiate in mod arbitrar si abuziv de catre Bilan, Tunduc, Nela doar pentru a face jocurile lui Cosmin Olteanu?

Nu trebuie uitat ca in primavara acestui an, acelasi Comitet Director a incheiat un proces verbal in care din cei 11 participanti , doar 5/6 au semnat actul ce a obligat columbofili din Giurgiu, Dambovita si Ilfov ( Buftea)  sa zboare impreuna! Ca acum dupa numai cateva luni, acelasi fantomatic Comitet Director emite comunicatul cu derogarile pentru zborul cu puii, exact cand majoritatea asociatiilor judete din toata tara erau deja pregatite sa ia startul zborurilor cu puii! Asta e dovada ca pentru actuala conducere nu conteaza decat interesul lui Cosmin Olteanu, motiv pentru care bulverseaza columbofilii din intreaga tara cu dispret si nesimtire.

Si tot pentru a satisface interesele altora de aceasta data, fantomaticul Comitet Director, sub a carui denumire se ascunde doar Bilan, Tundac si Nela, a incalcat RNS si a anulat in ultimul moment etapa de maraton de la Schverin, batandu-si joc de columbofilii din vestul tarii care si-au pregatit porumbeii si care au crezut in veridicitatea si respectarea RNS, ce le oferea sansa de a face clasament la maraton extrem.

Toate aceste abuzuri, anomalii, ilegalitati, ce sunt realitati greu de digerat de lumea columbofila civilizata, lume in care eu am fost acceptat cu stima si respect dupa cum se poate observa si prin mesajele aparute la comentariile acestor articole, va garantez ca nu se vor mai intampla in sportul columbofil romanesc, daca eu voi ajunge Presedintele FCPR.

Vedeti, tocmai aceste aspecte regretabile si greu de cuantificat, imi creeaza sentimentul de mobilizare in demersul participarii mele la alegerile ce urmeaza pentru functia de Presedinte al FCPR.

Avand in vedere ca dvs. faceti parte din columbofilia bucuresteana, ce planuri aveti pentru dezvoltarea sportului columbofil din Capitala?

Pentru dezvoltarea sportului columbofil din Bucuresti, mi-am propus formarea unui colectiv de consultare si lucru, in care sa atrag/invit persoanele ce se bucura de respect si ce au un nume al carui cuvant este ascultat si respectat in lumea columbofila din Capitala.

Amintesc cu aceasta ocazie doar pe cativa dintre ei: Dl. Giani Antonescu de la Gyo Sport, Dl. Simion Emil de la FRSP, Dl. Petrica Cocos, Dl. Stuparu Costel, Dl. Vali Dinca, Dl. Dr. Stanescu Sorin, Dl. Vice Primar Nicolaescu … scuze pentru cei care i-am omis! Si lista este deschisa pentru toti cei care isi pot aduce contributia la reasezarea si dezvoltarea columbofiliei bucurestene.

Vad ca ati omis sa-l mentionati pe Dl Parvulescu, sau nu e omisiune?

Asa cum spuneam in prima parte a acestor dialoguri, eu nu permit in preajma mea oameni care ma pot compromite. Dl Parvulescu face parte din gasca de interese a actualei conduceri ce capuseaza financiar si in interes personal, FCPR.  Si trebuie mentionat si faptul ca, Cosmin Olteanu este nasul de cununie al fiicei lui Parvulescu! Deci e vorba de aceeasi increngatura, familie, clan de interese, indivizi responsabili direct de problemele din columbofilia romaneasca si ei nu au ce cauta in preajma mea !

Dintre cei mentionati de dvs. anterior il cunosc personal pe Dl Vali Dinca, care acum vreo zece ani era Colonel si ocupa o functie importanta in conducerea serviciul secret al Politiei! Iar in lumea columbofila era un Lord, o onoare pentru noi toti ca avem astfel de oameni printre noi. Ma bucura faptul ca inca mai este columbofil si nu ma pot abtine sa nu il contactez chiar in acest moment! O secunda va rog, sa dau un tel. pentru a obtine numarul dlui Dinca Valeriu! Dialog telefonic:

Fulga: Sa traiti Dle General Dinca, va salut cu respect! Fulga va deranjeaza cu acest telefon!

Dinca: Fulga .. !?

Fulga: Laurentiu  Fulga, editorul cartilor columbofile METODELE CAMPIONILOR! 

Dinca: Aaaa…, ce surpriza domnule! Te stiam plecat in Australia!

Fulga: Pai acolo sunt stabilit, dar acum sunt in concediu prin tara, sa-mi zbor puii din Romania! Si mai dau si cate o mana de ajutor ca jurnalist sa scapam FCPR de incompetenta si abuzurile actualei conduceri! Ati auzit ca si-a anuntat candidatura pentru functia de Presedinte al FCPR, baiatul lui ‘nea Mazare, Florea Sorin, ce parere aveti?

Dinca: Pare sa fie un tip simpatic pe care pana acum nu l-am identificat in anturajul celor care pana in prezent au guvernat dezastrul columbofil din Romania.

Fulga: Ati aflat ca si Dl Tunduc doreste sa candideze pentru functia de Presedinte al FCPR?

Dinca: Pai daca Tunduc candideaza, anunt public prin intermediul dvs.  ca voi candida si eu la functia de Presedinte al FCPR, sau  pentru orice alta functie pentru care va mai candida si Tunduc!

Fulga: Incepe sa fie interesant! Sa inteleg ca pot face public acest dialog telefonic cu dvs.?

Dinca: Da, fara nici o problema!

Fulga: Domnule General, ce va determina sa candidati impotriva dlui Tunduc, indiferent de functia la care el va candida?

Dinca: Fiindca el a practicat un management atat de deficitar si a facut atat de mult rau sportului columbofil romanesc, incat ma simt obligat fata de toti columbofilii din Romania, sa fac acest demers.

Fulga:  Simt ca vorbiti serios si sunteti decis sa va implicati in aceste alegeri!  Daca aveti timp si placere, ne-am putea intalni sa dezvoltam mult mai multe subiecte de actualitate columbofila?

Dinca: Accept cu placere un dialog, o intalnire cu dvs. mai ales daca exista  pragmatism si seriozitate in clarificarea problemelor acute din columbofilia romaneasca.

Fulga: Va multumesc pentru amabilitate si ramane sa va deranjez cu un telefon saptamana urmatoare!

Domnule Florea, odata cu intrarea in ecuatia alegerilor a unui General, ce a avut functii centrale in conducerea serviciului secret al Politiei, si ce pare revoltat de managementul actualei conduceri a FCPR, va garantez ca din acest moment lucrurile incep sa devina interesante si se vor schimba fundamental strategiile celor aflati acum pe functii!  

Asta si doresc, sa ne ridicam si adunam cat mai multi impotriva acestor indivizi ce capuseaza sportului columbofil romanesc si franeaza dezvoltarea lui democratica. Sincer ma bucura dorinta Dlui Vali Dinca de a candida pe orice functie si asa cum am spus, voi lua rapid si eu legatura cu dansul.

florea-hooymans

Jan Hooymans in Romania, alaturi de una dintre masinile de colectie detinute de Florea Sorin, un Rolls Royce Phantom Mansory

florea-thone

Florea Sorin in vizita la Jos Thone

florea-vandenheede

Vincent van de Kerk, Jaques Vandenheede, Freddy Vandenheede si Florea Sorin

florea-veenstra

Florea Sorin in vizita la Pieter Veenstra

florea-van-den-kerk

Jan Hooymans, Klaus Stieneker si Vincent van den Kerk in vizita la Florea Sorin

26 Comments

 1. ioan

  In momentele actuale,grele,cred ca doar un om bazat ca dl.Florea mai poate face ceva pentru columbofilia Romana si sa o curete de aceste persoane care au sleit o de puteri si conduc doar dupa bunul plac si interese personale. Mult succes dle Florea!

 2. Bologa Vasile

  M-as bucura sincer daca columbofilia romana ar intra pe un alt fagas, cu alte cuvinte sa fim si noi integrati in randul tarilor “civilizate”. Cred ca este nevoie de un om serios la carma columbofiliei din Romania , ne-am saturat de tot felul de indivizi care n-au facut altceva decat au furat si distrus cat au putut acest frumos sport. Sa speram ca D-nul Florea va ajunge presedintele FCPR, important este ca lumea sa se trezeasca la realitate. Va doresc mult succes si sa auzim numai de bine !!!

 3. Jos cu dictatura! Sa cada tiranii!

  Jos cu dictatorii! Sa cada tiranii ( analfabetii ) definitiv !!! Trimiteti-le ACUM , domnule Sorin, un control audit din partea unui minister pentru FCPR, si la cate nereguli se vor gasi in sectorul economic, si ii veti face sa-si depuna mandatele sub forma de demisii pe masa in maxim 24 de ore!

 4. Eros Carboni

  Ho appreso con piacere che il mio amico Sorin Florea si e’ canditato per ricoprire il ruolo di Presidente della Federazione Colombofila Romena nelle prossime elezioni che si terranno a breve.

  Seguo Sorin da tempo ed ho apprezzato i suoi risultati frutto di passione ed impegno con investimento di tempo,forze e finanze non indifferenti assieme al padre Ion ” Mazare” grande colombofilo.

  Considero Sorin la persona adatta a ricoprire la carica di Presidente sicuro che la sua capacita’e tenacia lo porteranno a conseguire gli obiettivi da realizzare per il buon funzinamento sia nazionale che internazionale della Federazione.

  Stimo ed apprezzo tanto la volontà del mio amico Sorin,fra i tanti obiettivi quello principale di riportare i colombofili rumeni sotto un’unica bandiera ed unica Federazione,perchè i colombofili rumeni,se uniti rappresentano la forza PIU’ GRANDE IN EUROPA con un grande avvenire come in passato quando vincevano le OLiMPIADI,ed ora ancora di più essendo la popolazione colombofila più giovane in Europa e la gioventù vince sempre.

  Solo un grande TIMONIERE può realizzare questo obiettivo e sono certo che il mio amico ce la può fare !

  Spero vivamente che gli amici colombofili rumeni sostengano la sua elezione per poter attuare i programmi definiti ed i risultati preposti.
  Colgo l’occasione di porgervi i miei più sentiti saluti, EROS CARBONI

 5. nicusor

  nu am idee care este sistemul de alegeri ,dar tare mi-e frica ca astia de sus o sa falsifice alegerile!

 6. tacea cezar

  In romania sunt foarte multi columbofili care fac sacrificii enorme pentru a putea tine vie pasiunea de o viata
  In europa nu este nici o tara care ne poate bate ca si numar de columbofili sau numar de porumbei pe lansare daca ar fi o singura federatie si sa fie toata lumea sub acelasi acoperis cu aceleasi regulamente FCI Romania va fi tot timpu numaru 1 la nivel international.
  Domnu Florea Sorin va putea face multe lucruri bune pentru FCPR din pasiune si ambitie fara sa fie calcat in picioare nici regulamentu si nici columbofili
  E un tip care nu are nevoie sa faca bani din mismasuri pentru ca are foarte multi bani si nici nu si-ar dori sa isi murdareasca obrazu fata de cei care il cunosc in romania si in strainatate

  Ideal si corect ar fi ca toti columbofili sa voteze fara frica si sa nu se lase influentati de anumiti presedinti de club . Cine nu vrea schimbare in bine inseamna ca e manjit si are anumite interese si asta se intelege de la sine

  Eu traiesc in strainatate si am cunoscut multi columbofili straini dar nimeni nu a avut o parere buna despre cum este manageriata columbofilia romana

  De ce sa nu iesim in europa cu fruntea sus?
  De ce nu am putea sa fim lideri in europa?
  Ce ne lipseste?

  Lipseste un tip ca Florea Sorin care este si un bun manager dar si foarte cunoscut pe plan International

 7. Catalin VL

  Cred ca una din cele mai mari realizari al columbofiliei romane daca Domnul Sorin ajunge la conducere, la cat ne-au furat hotii astia am ajuns vai mama noastra . Domnule Sorin sunt mandru ca investiti bani in columbofilia romana. Scapati-ne de hotii astia parliti. Cu respect pt toti columbofilii.. Catalin Valcea

 8. In atentia domnului Sorin FLOREA

  Ce puteti gasi in sectorul economic al F.C.P.R.:

  Taxe si Cotizatii:

  1-taxa membru 60 lei ori 7.000 de membri = 420.000 lei.

  2-taxa de SMS , 4 EURO / sezon – membru ori 7.000 de membri = 28.000 mii Euro = 126.000 mii lei.

  3-taxa carnet pentru evidenta competitionala 6 lei bucata ori 7.000 de membri = 42.000 mii lei .

  4-taxa inele genealogice , calculam o medie de 100 inele de mebru ori 7.000 de membri = 700.000 de bucati ori 0.30 bani pret de fabrica dar vom inmulti cu 0.60 -0.70 bani pret de Federatie = 420.000 mii lei.

  Pana acum avem un total de : 1.008.000 mii lei [ zece miliarde lei vechi ]

  Mai putem adauga la calcul:

  1-cataloagele nationale: 10 – 15 lei bucata;

  2-intrari in expozitiile nationale : 10-15 lei de persoana ;

  3-taxa de participare a porumbelului in expozitiile nationale dupa ce si-a gastigat dreptul prin vointa si munca crescatorului, pregatindu-l temeinic: 10-15 lei de porumbel;

  4-taxa de stand cu produse in interiorul expozitiilor nationale, aproximativ 100 EURO zi pentru 8 m patrati.

  5-cleme… stikere…mese festive… smd.

  Daca am omis vreo taxa , rog sa ma completati.

  Intrebare : cum se pot toca acesti bani , aceasta suma imensa anuala de catre conducerea FCPR an de an ?

  Oare nu raman bani in vistierie pentru a fi date SMS-uri gratuite, intrari in expo gratuite, participari porumbei in expo gratuite, mese festive pentru cei invarsta gratuite, plachete cu titluri onorifice de maestrii emeriti ai sportului columbofil pentru persoanele trecute de 70 …???

 9. Felicitari pentru decizia de a candida

  O parte din achizitiile domnului Sorin Florea , le puteti viziona aici:

  http://floreaion.sunphoto.ro/

 10. Un ''paradox'' din regulile Fcpr-iste

  Daca un porumbel indeplineste baremul de puncte pe o anumita categorie pentru a accede in expozitia nationala, esti obligat sa-l trimiti in expozitie, taxandu-te cu suma de 15 lei / porumbel.
  In caz contrar , esti nevoit sa achiti o amenda de 100 lei / porumbel pentru neprezentare , ajungandu-se pana la excluderea din federatie pentru neconformare.

  In concluzie: ai nu ai , tot trebuie sa dai !

 11. mihai

  Foarte frumos, sa vedem si ce o sa realizeze, cu toate ca ati punctat foarte bine si clar toate aspectele care sunt foarete adevarate, dar un singur lucru nu uitati, cu toate criticile aduse (nu tin cu nimeni sa stiti), datorita d-lui Marius Tunduc cred ca hotia a fost indepartata cel putin 90% din ce a fost si de asta acum probabil multi din aceia care au fost prinsi furand si s-au creat conditii de securizare destul de mult la nivelul nostru economic (sa nu mai vb de belgieni si olandezi care si ei au destule bube)acum vor fi prin spatele dumneavoastra. Tare mare grija sa aveti si interesativa de toti acei dupa ce veti fi ales de adevarul adevarat. Si programul national de clasamente probabil este unic in lume chiar anunturile prin sms sau email imediate au deranjat pe multi pt ca acestia mai aveau niste “prieteni ” cand treaba se facea telefonic si se putea schimba lejer orice. Acum totul este online si se poate verifica. Ca multi mai sunt si prosti si nu stiu sa dea un sms sa fie sanatosi, in orice sport castiga ” cei sanatosi la trup si minte”, nu au decat sa invete regulamentele si sa descurce ca suntem totusi in mileniul 3. Din acest pdv Marius Tunduc are un merit si va ramane in istorie, a eliminat pe cat de mult HOTIA, si pt asta concuram in primul rand sa fiu sigur ca atunci cand cineva ma bate sa fie cu adevarat, pt ca nu o cotizatie ieftina face difernta fata de cati bani cheltuim anual pr intretinerea porumbeilor.
  Cu respect, si sa dea Domnul ca visul sa devina realitate.

 12. pistru

  Nu te obliga nimenia sa-ti declari porumbelul pentru expo daca nu ai bani. In ziua de astazi ca sa practici columbofilia i-ti trebuiesc bani. Cp.1 RNS…… resurse materiale si financiare. Asa ca d-le paradox nu cred ca ti-a bagat cineva mana in buzunar !!

 13. Marius N.

  d-le ..paradox, tot rns-ul actual este presarat cu patadoxuri si aberatii si este incalcat flagrant de liderii actuali, ex., bihoreanul promitea ca nu schimba rns-ul 4 ani si el ingaduie 2 planuri pe jud. si centre pentru maraton Berlin de 15 membrii, schimbari facute numai in ultima luna, si o multitudine de alte magarii care ar putea fii subiect de discutie intr-un material viitor. Cat privesc alegerile de la iarna ar fi minunat sa iasa oricine excluzand actuala conducere corupta. Totusi sunt rezervat k se va petrece vreo schimbare avand in vedere sictemul nedemocratic de votatre. Oricum succes D-le Florea!

 14. O ALTA INCALCARE GRAVA A RNS DE CATRE TUNDUC-
  PERMITE DOLJULUI INCA O ETAPA DE FOND(A 6-A)SUB PRETEXTUL CA ORGANIZATOR A FOST OLTUL(DERBY).
  DE CE?DE CE NU S-A SESIZAT NIMENI IN ACEST SENS?
  VERIFICATI PROTOCOL-OT,DJ GJ,VL,AG,MH

 15. din pacate dl. Tunduc a cazut prada anumitor jocuri de culise respectiv interese personale/financiare si nu mai are credibilitate/coloana vertebrala … cu toate acestea tb sa-i acordam meritul pt.multe lucruri bune pe care le-a facut pt columbofilia romana.
  multa bafta dle Sorin, sper sa castigati chiar daca personal cred ca nu aveti prea multe sanse; de ce? … pt ca cei care vor vota nu va fi marea masa a columbofililor romani, vor fi doar cei din structura de conducere a fiecarui judet care la randul lor sunt infiltrati/vor primi promisiuni de la actuala conducere FCPR si care vor vota conform interesului personal si nu asa cum au fost mandatati de catre noi, simpli membrii… mai ales daca votul lor va fi secret !!!

 16. Cheptea Claudiu alias Bica Maria,cod jud Ms727

  Domnule mihai ,referitor la afirmatia din com dvs.dati-mi voie sa va contrazic,hotia din fcpr atinge cote alarmante,clasamentele se pot modifica manual de o gramada de indivizi,,scoate sau baga por dupa bunul lor plac,iar programul de clasamente nu este o asa o mare realizare,in comparatie cu bugetul impresionant capusat de liderii nostri,el fiind o simpla baza de date,citandu-va’suntem in mileniul 3′.Pt a-mi intari afirmatia va dau k exemplu un por sosit de la mar. Praga 3,in ziua1,al unei persoane in varsta,anuntat in timp util la resp de clasamentepe Ms,si scos din carti pt k DERENJA.”ca a venit in fata”.Urmariti probele,vizionare placuta:https://www.facebook.com/media/set/?set=a.482834458479976.1073741836.403572263072863&type=1

 17. Un regulament anti-doping???

  Daca o sa ajungeti presedinte, o sa va aplecati mai mult spre dopajul din acest sport? Nu avem un regulament concret asupra dopajului, se folosesc substante destinate altor categorii de animale si mai putin pentru porumbei si substante ce se afla deja pe lista substantelor interzise.
  Nimeni nu doreste sa puna piciorul in prag in zona aceasta !

 18. ioan

  Hotia este fara margini in FCPR, puteti sa verificati un individ cum isi face de cap cu clasamentele de la Alba si Cluj la zborurile de Regensburg, avand porumbei neanuntati care apar in clasamentul final, dar numai de la crescatori alesi pe spranceana. Cu aceasta conducere risti sa mori cu dreptatea in mana.

 19. Erik Limbourg

  Dear Sorin,

  I wish you a lot of success in your ellection to become President of the Romenian pigeon sport federation, “the right man on the right place” and a good thing for Romenian Pigeon Sport in general!

  Regards, your friend, Erik Limbourg

 20. kovacs

  Oare cine ne poate ajuta sa comandam cipuri de toamna ca si inelele ca deja au ajuns o afacere si de la an la an sunt tot mai scumpe indiferent de evolutia leu euro.Oare federatia nu ne poate ajuta caci doar e firma non profit.

 21. marius

  Mi se pare o foarte buna initiativa din partea dvs domnule Florea,rugamintea mea este urmatoarea,mergeti si la Dorohoi, jud.Botosani sa vedeti ce putred este sportul columbofil, capusat de ani buni de catre domni precum Turcanu Mihai, Vasiliu Mihai, Ciobanu Dan si lista poate continua, persoane care isi zboara porumbei numai de pe pielea celor saraci si care stau cu capul plecat la ordinile acestora, va multumesc

 22. coco

  rugaminte, d-nul Florea da-ti jos capusele FCPR,aveti doua voturi din partea mea

Leave a Reply